Печат

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА! НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!

Възлюбени в Господа братя и сестри,

Празнувайки Светата Пасха, твърдо да пазим, не само в тези светли свещени  дни, но и през всички дни на нашия живот, в ума и сърцата си пасхалната радост за възкресението от мъртвите, защото Христовото възкресение свидетелства и ни учи, че нашият земен живот е само начало, само предверие към вечния, безконечен живот на небесата, в обителите на Великия Бог и Спасител.

Светата Църква ни призовава и ни учи да живеем в този живот в мир, любов, непорочни нрави, във всяко благочестие и чистота, та в деня на нашето възкресение да се възкачим на висотата на небесната слава и да бъдем достойни за вечна радост с възкръсналия наш Бог и Спасител.

Празнуваме умъртвяването на смъртта, разрушаването на ада, другия живот – вечния, началото и свирейки пеем на Виновния, Единия благословен Бог на нашите отци и препрославен /7-ма песен на канона/.

Приветствуваме вас, боголюбиви чада на Светата Православна Църква, с празника на Светлото Христово Възкресение. Да бъде над всички нас благословението на Възкръсналия от гроба Началник на нашия живот Господ Иисус Христос!

За църковното настоятелство, свещенослужителите и служителите на катедралния ни храм

Ставрофорен. иконом Мина Минчев