Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

На 25 февруари с трисагий, тържествена лития, заря и празнично Всенощно бдение започнаха тържествата в навечерието на прославлението и първо честване паметта на св. Серафим Богучарски архиепископ и Софийски Чудотворец.

В криптата на руския храм-подворие "Св. Николай Мирликийски", на гроба на св. Серафим в София бе отслужен за последно трисагий в памет на светител Серафим (Соболев) от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в съслужение с Волоколамския митрополит Иларион, който оглавява делегацията на Руската православна църква и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Молитвено участваха в панихидата взеха членовете на  делегацията на Руската православна църква Величкият епископ Сионий, игумен на Троянската св. обител, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Видинска митрополия, предстоятелят на Подворието на Московската  патриаршия архим. Филип Василцев, духовници и миряни и хорът на Подворието. Сред официалните лица бяха  извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България г-н Юрий Исаков, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, и много миряни.
На входа на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит заедно с членове на Св. Синод, епископи, духовници и миряни посрещнаха литийното шествие с първата изписана икона на новоканонизирания светител Серафим, която бе подарена на Българската православна църква от Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил на 3.2.2016 г.в Москва. Всенощното бдение оглави Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с архим. Дионисий - председател на ЦН на храм "Св. Александър Невски", ставр. ик. Ангел Ангелов - протосингел на Софийска св. митрополия, духовници и монаси от Софийска епархия и от страната.
Снимки: Георги Карпов и Нина Комарова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма ставрофорен иконом Мина Минчев и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60