Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, се срещна днес в Синодната палата с Негово Превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус в Р България г-н Владимир Ал. Воронкович. Срещата бе по повод 140-годишнината от Освобождението на България и планираното официално посещение на Минския и Заславски митрополит Павел, Патриаршески екзарх на цяла Белорусия в България, за честването на Освобождението на София, което ежегодно отбелязваме на 4 януари.

Бяха уточнени формалностите и реда за реализирането на това посещение.
В хода на срещата г-н Посланикът сподели прекрасните си впечатления от България и българския народ, свързан с народа на Беларус със сходен език, култура и трагичен исторически опит, който ни кара да ценим мира и да правим всичко по възможностите ни, за разрешаване на конфликтите чрез диалог в името на мирното съвместно съществуване между страните.

Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60