Децата, които изучават СИП "Религия" в 139 ОУ Захарий Круша и техните родители се поклониха на мощите на св. Крал Стефан Милутин, съхранявани в митрополитската катедрала „Св. Неделя”.
След като запалиха свещ в храма и се помолиха за себе си и родителите си, децата посетиха и Националният църковен историко-археологически музей. В него те се запознаха с богатата колекция на музея и разказаха какво са научили в часовете по религия.

Деца от  столичното 139 ОУ Захарий Круша редовно посещават митрополитската катедрала и музеят на Българска патриаршия, за да приложат на практика наученото в часовете по Религия, да се запознаят с историята на иконата и да видят живата връзка между Църквата и правосланото изкуство.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60