Г-н Димитрис Силурис, председател на Камарата на представителите на Република Кипър посети днес (31. 07.) Митрополитската катедрала "Св. вмчца Неделя“. Той бе придружен от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийската света митрополия и бе  посрещнат от храмовото духовенство: ставрофорен иконом Мина Минчев - предстоятел на храма, ставрофорен иконом Тоско Казакин, иконом Кирил Попов, както и свещеник Арсений Канйов, дяконите Георги Читалов и Сотир.

Иконом Кирил Попов произнесе приведствено слово към гостите, в което разказа историята на храм "Св. вмчца Неделя“. Иконом Кирил Попов, също така разказа на кипърският гост и делегацията за Първата българска конституция, която се е съхранявала четири години в храма. Г-н Димитрис Силурис се записа и в църковната кондика, която е подарена от Българския екзарх Стефан.
Кипърската парламентарна делегация е на посещение у нас по покана на председателя на българския парламент, вчера те посетиха Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и се срещнаха с премиера Бойко Борисов и президентът Румен Радев.

Текст и снимки: Николина Александрова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60