На 23 февруари Православната църквата почита паметта на св. Поликарп, епископ Смирненски.

В навечерието на празника, 22 февруари, в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ бе отслужено празнично всенощно бдение.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит то бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който почита светеца като свой духовен патрон.

В богослужението взеха участие храмовите свещеници: ставр. ик. Христоско Казакин, иконом Кирил Попов, протойерей Николай Цурев и свещенослужители от София - стажанти, както и дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей.

Вечерните и утринните песнопения бяха изпълнени от прекрасния Мъжки хор при митрополитския храм, ръководен от протопсалт проф. Мирослав Попсавов.

По време на тържественото богослужение бе извършен и чинът на петохлебието, което еп. Поликарп раздаде на вярващия народза здраве и благословение.

Текст и снимки: Весела Игнатова - mitropolia-sofia.org

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60