С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, в столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя” литургията бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него в богослужбата взеха участие архиманридрит Василий, протосингел на Софийска епархия, архимандрит Евтимий, ставр. ик. Антон Вълчанов от храмовото духовенство, свещеник Костадин Тренев, митрополитският протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и дякон Петър Славов.

Молитвено участие в първата за този Велик пост Златоустова св. Литургия  взе  Негово Светейшество Софийският митрополит Неофит.

В края на богослужбата  всички присъстващи  пристъпиха да приемат Христовите Тайни. Християните бяха причастявани на две места в храма - пред централния и северния престол.

Еп. Поликарп се обърна към църковното събрание с празнично слово, в което припомни житието на св. Теодор Тирон и  благопожела  на всички да си отидем у дома примирени с Бога, облагодатени от поста, а св.Тайни да ни бъдат за спасение и утвърждение във вярата.

Текст и снимки: Весела Игнатова - mitropolia-sofia.org

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60