На 3 април - петъчната вечер на петата седмица на Великия пост в митрополитската катедрала „Св. Неделя” отслужено Малко повечерие с целия Богородичен акатист и Молебен канон към Пресвета Богородица.

Според църковното установление те се изпълняват за последен път по време на Великия пост.

С благословението на Негово Свеетейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в него взеха участие духовното ръководство на Софийска митрополия.

Първата статия бе прочетена Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, втората част бе изпълнена от архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, а следващата от ставр. ик. Ангел Ангелов, и. д. председател на столичната катедрала и духовен надзорник на епархията.

В съборната молитва към Божията Майка - закрилницата на човешкия род взеха участие софийски духовници и десетки миряни, които чинно спазваха указанията за безопасно разстояние по между си.

Възхвалните песнопения към Божията Майка бяха изпълнени от клиросния певец  д-р Стоян Малинов, към когото се присъединиха и стажуващи дякони.

Малкото църковно събрание за сетен път попроси от св. Богородица  помощ и закрила за всички православни християни.

Текст и снимки: Весела Игнатова - mitropolia-sofia.org

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60