Скъпи братя и сестри,
Митрополитският катедрален храм „Св. Неделя“, съвместно с  Подворието на Московския и на цяла Русия Патриарх в София, Балканското Атонско Сдружение, храма „Св. св. Кирил и Методий" (на Пазара) в София, организира поклонническо пътуване до Света Гора Атон на 24 юни т.г. (събота).
Тръгване в 5,30 ч. от храм-паметник „Св. Александър Невски“. Ще бъде организирана обиколка с кораб около Света Гора Атон с донасяне на светогорски светини за поклонение на борда на кораба.
Предварителна цена за поклоннческото пътуване – 50 евро. В стойността на пътуването влизат транспортните разходи.
Допълнителна информация:
Поклонниците трябва да имат необходимите документи за влизане в Гърция;
Поклонниците на възраст до 18 години пътуват задължително се съпровождат поне от един от родителите и трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на друтия родител.
Записване в храма при свещопродавачките при внасяне на сумата.
Краен срок за записване 15 юни включително.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60