На 24 декември, в навечерието на Рождество Христово, в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“, гр. София, бяха отслужени Утреня, Царски часове, Вечерня със св. Василиева литургия.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, последованията бяха оглавени от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В молитвените последования и светата Литургия, взеха участие архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Антон Вълчанов Славов, свещеник Атанас Забаданов, свещеник Георги Черганов, свещеник Цветан Велинов, йеродякон Вартоломей, дякон Асен Каньов, дякон Петър Славов, дякон Георги Читалов и дякон Лука Китин.

Клиросното пение бе оглавено от иконом Кирил Попов, протодякон Иван Петков и църковният певец Стоян Малинов.

След светата Литургия, епископ Поликарп поздрави свещенството и народа и ги призова да отворят сърцата си за Младенеца Иисус и да Му поднесат греховете си като дар, и чрез Неговата Божествена любов и прошка, да се обновят, ставайки нови човеци, изпълнени с вяра, надежда и любов.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, както и достойно посрещане на Рождество Христово.

Текст и снимки: mitropoliq-sofia.com

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60