На 23 февруари Православната църквата почита паметта на св. Поликарп, епископ Смирненски.

По този повод в митрополитски храм „Св. Неделя“, гр. София, на 22 февруари, бе отслужена Архиерейска вечерня.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, вечерното богослужение бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който почита светеца  като свой духовен патрон.

Във вечерното богослужение съслужиха иконом Кирил Попов, ставрофорен иконом Христоско Казаков, ставрофорен иконом Цанко Тодев, иконом Емилиян, множество свещенослужители от София и стажанти, както и дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей.

Клиросното пение бе оглавено от църковни певци при митрополитския храм с участието и на г-н Андрей Касабов и г-н Иван Тупаров.

По време на тържественото богослужение бе извършен и чинът на петохлебието.

След молитвеното последование епископ Поликарп произнесе слово, в което призова вярващите да прегърнат думите на великия Соломон и възжелаят премъдростта, която да ги ръководи и окриля по пътя към спасението и вечния живот.

Поздрав към епископа от името на храмовото духовенство и верния народ отправи иконом Кирил Попов, който благопожела на епископ Поликарп лек и достоен празник и благодатно служение.

Епископ Поликарп раздаде петохлебието за здраве и благословение на вярващия народ.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - mitropolia-sofia.org

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60