Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

Петък, 19 Септември 2014

Източник: pravoslavie.ru

 

 

 

Министерството на образованието на Турция продължава да води усилена идеологическа борба против християнството и християните чрез учебниците по история, пише информационния портал „Copts Today”, позовавайки се на арменския вестник „Агос”. Според изследване, публикувано в средствата за масово осведомяване, учебниците, описващи турската история от ХІХ-ХХ в., избягват темата за Арменския геноцид, наричайки жертвите, както и всички християни „инструменти на вражески окупационни сили, насочени към разбиване на държавността”. Изследването се базира на списък с материали, включени в учебниците за следващата 2014-2015 г.

 

Учебникът по история за 8 клас на началното училище говори за „въздействие на Русия и Британия върху християните в района”, което довело до „ответни” и „закономерни мерки против арменското малцинство”.

 

 

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60