Печат

Петък, 17 Октомври 2014

Източник: agionoros.ru

 

 

 

Със сурова критика на „антирасистския закон”, за прокарването на който дадоха рамо международните организации и задграничните политици, окупирали Гърция, а също и срещу исляма и неговите последователи, получаващи защита в лицето на новия закон, се спря в своето изказване известният иерарх на Еладската Православна Църква Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий.

 

„Задграничните сили и политици (разбирай ЦРУ, Ангела Меркел, Международния валутен фонд, масонството, Билдербергския клуб и др.) както явно (Меркел), така и скрито (във вид на глобализация) управляват нашата нещастна страна. Те не просто си затварят очите пред престъпното учение, което се проповядва от радикалните ислямисти, но, напротив, по много начини за съжаление пряко поддържат и защитават ислямската религия, и едновременно способстват за попадането в нашата страна на тълпи мюсюлмани. При това се поставя за цел да се измени характера на нашата родина и без обявяване на война да се окупира християнска Гърция!”

 

 

По-нататък митрополит Амвросий привежда примери за най-жестокото насилие, което се предприема от страна на радикалните мюсюлмани по отношение на християни, както деца, така и възрастни.

 

Подминавайки тези ужасни престъпления „властителите на земята и на нашата страна не им придават значение! Те въпреки всичко са решили да построят в сърцето на Атина мюсюлманска джамия, при което разходите ще понесе бюджетът на Гърция!”

 

По думите на митрополит Амвросий стойността на строителството достига „астрономическата сума от 80 милиона евро”. И всичко това се случва в период на сериозна икономическа криза. „За честния гражданин на Гърция няма пари, а за мюсюлманина, потенциалния убиец и наш хладнокръвен палач, пари се намират и при това немалко!” – се възмущава гръцкият иерарх.

 

И всичко заради това, че така са заповядали „нашите окупатори”. „Малко е, че вбъдеще няма да можем да говорим и да пишем за всичко, защото това ни забранява този „антирасистки закон”!, - подчертава Високопреосвещеният Амвросий.

 

Владика Амвросий посочва факта, че Коранът позволява сексуалните извращения и по такъв начин педерастията и скотоложството не са престъпления. След това митрополитът привежда пълният текст на антирасисткия закон, който в частта за „дискриминация” по религиозен и расов признак, на основание на цвета на кожата, произхода, сексуалната ориентация, джендерна идентичност и т.н. предвижда затвор от три месеца до три години и глоба от 5000 до 20 000 евро.

 

Както предполага митрополит Амвросий: „Нашата страна е подписала безусловна капитулация пред чуждестранните окупатори! Меморандумите не са това, за което трябва да мислим на първо време! Загива християнска Гърция!”

 

 

 

Редакторска бележка: През 2010 г. поредното заседание на клуба на Билдербергите се състоя в Гърция с участието на високопоставени гръцки политици. Този клуб се смята за координатор на масонските общества, които са ангажирани със създаването на глобалната държава. Скоро след това заседание избухна скандала, който доведе до гръцката финансова криза. (Виж: http://www.sveta-nedelia.org/tm/komentari/2010/2010-05-15.html